Siske over welzijn

Door het feit dat Siske een opleiding genoot die bijna een heel mensenleven vergde, is het voor hem primordiaal om zo lang mogelijk van zijn kennis te kunnen genieten in de best mogelijke gezondheid. Gedurende vele jaren experimenteerde hij met allerlei plantenextracten, kruiden, vitaminen en mineralen. Ook ontwikkelde hij een levensstijl die zich volledig loskoppelde van de sterk opgedrongen westerse levensstijl, waaraan heel moeilijk te ontsnappen valt. 

Uiteindelijk stelt hij een goede geestelijke gezondheid boven al de rest. 

 

Kanker. Volgens hem ligt de belangrijkste oorzaak van de een ongecontroleerde lichaamseigen celgroei niet zozeer bij milieuvervuiling maar eerder bij een chronisch hormonaal onevenwicht als gevolg van een foutieve psychologische input. "De moderne westerse mens is te ver verwijderd van zijn biologische identiteit.", aldus Siske.

(zie ook bij columns: "Hoe wordt je (bijna) onsterfelijk?")

 

Zwaarlijvigheid: Stress en depressie zijn verantwoordelijk voor obesitas. Daarnaast is er de voedingsindustrie die ons suikerverslaafd probeert te maken. Lees bij essays: "Het geheim van dik worden."

 

Langer leven: lees bij essays "Hoe word je bijna onsterfelijk!"

 

 

"De beste sport is hersentraining!"

 

"Langer leven begint met het geloof in onsterfelijkheid en zijn leven daarop af te stemmen."

 

"Geestelijke vervuiling is een veel grotere bedreiging voor het welzijn dan lichamelijke."

 

"De beste manier om zijn geest te beschermen tegen vervuiling is de televisie door het raam te gooien of er veiligheidshalve van uit te gaan dat van wat de media verkondigen meestal het tegenovergestelde waar is."

 

"Het menselijk lichaam is ontworpen om 40 kilometer per dag af te leggen. Wat doet de moderne mens? Hij zit haast de hele dag op een stoel allerlei verkrampte onnatuurlijke bewegingen uit te voeren achter een scherm. Dan voelen we ons niet goed en gaan we naar de doktor. Daar zien we in de wachtzaal een affiche hangen met als opschrift: Wandelen is gezond!" 

 

"Nutteloosheid wordt in de biologie afgestraft met de dood. De eerste stap naar een lang en gelukkig leven is het streven naar het tegenovergestelde." 

 

"Heeft u ook een te hoge cholesterol? Laat u niets wijsmaken, waarschijnlijk mankeert u niets. Het is een complot van de farmaceutische industrie." De meeste medicatie tegen cholesterol is trouwens gevaarlijk voor uw gezondheid."

 

"Heeft uw kind ADHD? Dat wil soms zeggen dat uw kind juist heel gezond is en een sterk ontwikkeld jachtinstinct heeft. Ofwel eet het teveel vet en suiker, ofwel zijn jullie als ouders veel te laks! Slechts in een aantal gevallen is er echt een probleem."

 

"De hele dag met een product van de Coca Cola Company rondlopen en zich dan afvragen waarom men dik wordt, diabetes krijgt en zich slecht voelt... Best grappig eingelijk."