Siske over televisie

Siske schreef in zijn hoofd talloze scripts voor originele televisieprogramma's en films. Hij weet hoe je een kwalitatief programma kan maken dat toch uitstekende kijkercijfers kan genereren. Zo schreef hij een script voor een komisch programma over het zakenleven. Managers zijn een moeilijk te bereiken doelgroep en adverteren via businesschannels is duur. 

 

"Intelligente programma’s kunnen wel degelijk veel kijkers lokken, als ze maar geschift genoeg zijn."

 

"Brand entertainment zal verder zijn opmars maken maar daarmee is het programma nog niet interessanter."

 

"Als kijkcijfers de enige criteria zijn, en dat zijn ze, dan zijn de media teveel onderworpen aan de wil van de kijker, terwijl de media juist zo machtig zijn. Men zou beter aan de kijker wat meer kwaliteit opdringen. Dit kan op twee manieren gebeuren: de media maken nog meer reclame voor zichzelf waardoor hun betalende adverteerders nog minder aan bod komen of... ze laten betere, meer originele programma's maken."

 

"Hoe beter de programma’s afgestemd zijn op de primitieve behoeften van de kijker, hoe meer die zal afstemmen op de programma's."

 

"De media moet het volk niet dommer maken dan het al is, anders komt de economie in gevaar en zullen de advertentie-inkomsten dalen."

 

"Een praatprogramma waar mensen tot de kern van de zaak mogen komen zou al een aanzienlijke verbetering zijn. Maar mensen laten uitspreken is wellicht te gevaarlijk, men zou de waarheid kunnen vertellen..."