Siske over reclame

Siske maakte een volledige classificatie van alle menselijke instincten. Als geen ander weet Siske wat er in het hoofd van de consument omgaat, wat hij mist in het leven, wat zijn angsten zijn en hoe je daar kan op inspelen. Op basis daarvan kan hij reclamecampagnes uitwerken die de strijd om de breinplek gegarandeerd winnen.

 

"De enorme toename van psychische problemen, een alsmaar lager gevoel van eigenwaarde en het negeren van de verschillen tussen mannen en vrouwen waardoor ze beiden eenzaam en ongelukkig achterblijven, is een geschenk uit de hemel voor de economie. De maatschappij zal op korte termijn niet veranderen dus zal het herstellen van de hersenchemie alleen kunnen gebeuren door... iets te kopen."

 

"Enkel 'instinct-advertising', waarmee men inspeelt op de oerbehoeften en rechtstreeks op de hormoonwerking van de mens, zal nog consumenten kunnen overtuigen." 

 

"Men investeert massa's geld in marktonderzoek om een commercial zo perfect mogelijk af te stemmen op de behoeften en emoties van de doelgroep, maar in een samenleving waar om de haverklap de regels en wetten, de normen en waarden overhoop worden gehaald, dient men juist het tegenovergestelde te doen: "Als Kermit de kikker product X gebruikt, waarom jij dan niet?!"

 

"Als de kwaliteit van de tv-programma’s afneemt, dan moet de kwaliteit van de commercials toenemen."

 

"Het geurcentrum in de hersenen is een van de meest primitieve hersenfuncties en het wordt haast nooit aangesproken. Een succesvol product moet ook de juiste geur hebben."

 

"Kwaliteit wordt ondergeschikt aan design."

 

"Je bereikt tegenwoordig meer op een indirecte manier, onder andere via sponsoring; niet voor niets de snelst groeiende vorm van adverteren."

 

"De enige manier om zowel de tv-programma's als de tv-reclame rendabel te houden is de tv-reclame programma's te laten worden en de programma's (een stukje) reclame.

 

"In plaats van telkens het eeuwige geluk voor te schotelen in reclamespotjes, zou men beter eens wat realistischer zijn: ’Wel ja, het leven is hard, maar gelukkig is er..."

 

"Ik zie je graag." "Ik zie jou ook graag... bij aankoop van...!"

 

"Hoe meer mensen reclame negeren, hoe meer men in reclame investeert..."