Siske over psychiatrie

Eén van Siskes grootste passies is ongetwijfeld de psychiatrie "Om mezelf en de mensen om mij heen beter te begrijpen."

 

Volgens hem heeft de westerse mens geen andere keuze dan vroeg of laat neurotisch te worden. Dat komt niet uit de mens zelf maar door de neurotische biotoop waarin hij leeft.

 

Al 20 jaar geleden verklaarde Siske dat depressie geen ziekte is maar een symptoom. Nu pas heeft men toegegeven dat de westerse behandelingsmethode enkel de symptomen afremt maar geen adequate oplossingen biedt.

 

Depressie: Siske heeft de ware oorzaken van stressgevoeligheid en depressie in kaart gebracht en schreef er een boek over (zie bij 'boeken').

 

 

"Een verstoorde hersenchemie of hormonaal onevenwicht is het resultaat van een foutieve psychologische input waardoor bij baby’s en kinderen een normale neurologische ontwikkeling wordt afgeremd en bij volwassenen meerdere basisinstincten van de mens niet bevredigd worden."

 

"Het aantal depressiegevallen zal angstwekkend toenemen en de productiviteit van onze samenleving ernstig ondermijnen."

 

"Heeft u een depressie? Het is niet uw schuld. Als normale mens kan je niet anders dan een depressie krijgen in deze samenleving. Het zijn de simpelen van geest die weinig nodig hebben om zich goed te voelen."

 

"De moderne samenleving is een fabriek voor psychopaten! Ik kan het weten."

 

"Neem televisie, alcohol en antidepressiva weg en de hele westerse hoogbeschaafde handel stort als een kaartenhuisje in elkaar. Dan heb ik nog niet eens over het onthullen van het verborgene..."

 

"De mens is zodanig ver verwijderd van zijn biologische identiteit en moet met zoveel beperkingen en regels leven dat in een eerste fase zijn stresshormoonspiegel begint te stijgen, in een tweede fase hij melancholisch wordt en in een laatste fase, nadat hij geflitst werd omdat hij 11 km per uur te snel reed, rechtsomkeer maakt, een AK-47 vanonder zijn autozetel haalt en de politie koelbloedig afmaakt, waarna hij rustig een pintje gaat drinken in het café om de hoek."

 

"Van psychopathische seriemoordenaar tot koelbloedige bankovervaller; de meeste criminelen zijn uitschot maar sommigen zijn veel normaler dan de gemiddelde westerse mens. Het is de crimineel die opnieuw normaal geworden is in een geschifte maatschappij, wedergeboren tot een jager! Iets wat heel zijn leven onderdrukt is geweest en nu eindelijk vrij is. De ene mens komt al wat sneller tot inkeer dan de andere..."

 

"Heel wat geestesziekten hebben een evolutionair verleden en zijn dus tot op zekere hoogte nuttig geweest, maar een aantal ziekten zijn versterkt geweest door de moderne beschaving."