Siske in gesprek met Wendy De Smedt, 28 jaar, kassierster

“Goedemorgen.” (opgewekt en vrolijk)

“Goedemorgen Siske.”

 

 

“Jij kent mijn naam, maar ik ken de jouwe niet…”

“Wendy…”

 

 

*“Wendy? Wel Wendy, eens kijken wie ik voor me heb… (kijkt plots heel ernstig en met een priemende blik) Je komt uit een proletarisch gezin, je hebt broers en zusters, een er van lijdt aan een chronische ziekte. Je amandelen zijn weggenomen en je hebt hartproblemen.

In je jeugd heb je vaak moeten vechten voor ruimte en privacy. Al gauw leerde je je uiterlijk te gebruiken om een beter bestaan te kunnen leiden, maar nu je schoonheid langzaam maar zeker vervaagt, ben je in een diep dal terechtgekomen. Je bent wanhopig op zoek naar antwoorden maar je vindt er geen. De klok tikt verder en elke dag is een dag dichter bij de dood. Die gedachte wordt elke dag ondraaglijker. Je bent een speelbal geworden van je emoties en eenzaam wordt je meegevoerd door de golven, het water staat je aan de lippen…spoedig zal je verdrinken… Vertel mij eens Wendy: “Maakt de klok bij jou thuis een irriterend geluid telkens wanneer er een uur voorbijgaat, klinkt het geluid van de klok als een luide gong die aankondigt; Alweer een uur voorbij, alweer een uur dichter bij de dood…?”*

(helemaal uit het noorden kwijt) ”Hoe weet je dat allemaal?”

 

 

“Chinese diagnostiek, een hobby van mij… De verticale lijnen tussen je ogen wijzen op problemen met de lever en de galblaas. De lichtgroene kleur aan de zijkanten van je neusrug wijst op problemen met de maag en milt, je milt raakt overbelast als je amandelen zijn weggenomen. Ook de bloeddoorstoten lijnen in je ogen zijn een indicatie van een aantal zwakke organen. En de groef in je neus wijst op hartruis. Alsook je huid geeft mij veel informatie. De menselijke huid is een spiegel van de gezondheid. De fletsheid ervan is een indicator van een zwak immuunsysteem, onvruchtbaarheid en een slechte voeding. Ongezonde voeding zegt veel over je sociale achtergrond en je huidige emotionele toestand… Ik kom niet veel meer buiten maar ik denk niet dat ik nog veel glanzende huidtypes zou tegenkomen…"

“Zeker niet als jij je werk gedaan hebt…”

 

 

“Wat wil je dat ik zeg, dat het allemaal weer goed komt? Weinig kans toe…

“Je bent het meest afschrikwekkend iemand dat ik ooit ben tegengekomen!”

 

 

“Misschien, maar nu weet je tenminste waarom je lelijk bent als je in de spiegel kijkt…" Trekt heel plots, naar voren springend, een aartslelijk gezicht en vervolgt agressief en met verheven stem het betoog… Laat mij je toekomst voorspellen Wendy. Je bent geboren in Hoerenland en je zal terugkeren naar Hoerenland… haha… Wendy loopt in paniek weg… Het zal niet lang meer duren voor je incontinent naar de wc holt, terwijl hopend dat je in de gang iemand tegenkomt, iemand van vroeger, de man die je nooit hebt kunnen krijgen…hahaha…!”

Siske rammelt hevig met de tralies en gedraagt zich uitzinnig, krankzinnig…